Simple de preparat, brioşele sunt desertul sau gustarea ideală.

Ingrediente

400 g făină
200 g zahăr
2 ouă
200 ml ulei
300 g iaurt
1 praf sare
zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie
1 ½ plic praf de copt
100 g fulgi de ciocolată

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile cu un praf de sare şi gălbenuşurile cu zahărul, până se dizolvă. Adaugi uleiul treptat, sarea, coaja rasă şi zeama de lămâie. Încorporezi iaurtul şi făina amestecată cu praful de copt. Torni compoziţia într-o tavă cu forme de brioşe, unse cu puţin ulei sau îmbrăcate cu hârtie de copt. Umpli câte trei sferturi din fiecare formă, apoi presari fulgi de ciocolată peste ele şi le coci 30 de minute în cuptorul preîncălzit.

Loading...