Un desert uşor de preparat, brioşele cu Nutella sunt delicioase şi nu vor rezista prea mult timp în farfurie. Încearcă-le şi tu!

Ingrediente

180 g făină

100 g zahăr

½ linguriţă scorţişoară

½ linguriţă nucşoară

2 linguriţe praf de copt

1 vârf linguriţă praf de sare

180 ml lapte

60 ml ulei

1 ou

1 linguriţă esenţă de vanilie

8 linguriţe cremă Nutella

Pentru topping

50 g zahăr

2 linguriţe scorţişoară

3 linguri unt topit

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Într-un bol, combini făina, zahărul, scorţişoara, nucşoara, praful de copt şi sarea.

Separat, baţi oul împreună cu laptele, uleiul şi esenţa de vanilie.

Încorporezi în compoziţia cu făină.

Pregăteşti o tavă specială pentru brioşe. Torni în fiecare formă o lingură de aluat. Continui cu o linguriţă de Nutella, apoi aluat până umpli forma.

Dai la cuptor, pentru 13-15 minute, sau până când trec testul cu scobitoarea. Pentru topping, amesteci scorţişoara cu zahărul. Laşi brioşele la răcit, 10 minute. Le înmoi la capete în unt, apoi dai prin amestecul cu scorţişoară.

Sursa http://damndelicious.net

Loading...
Evaluează articolul