Dacă duci lipsă de idei în bucătărie, propun o reţetă de budincă cu spanac şi afumătură, pe care o poţi prepara fie ca aperitiv, fie ca fel de mâncare principal, însoţit de o salată mare.

Budincă cu spanac şi afumătură - Ingrediente (6-8 porţii)

400 g ceafă afumată
2 cepe roşii
100 g unt
8 felii de pâine mai veche
200 g frunze de spanac
4 ouă
200 ml lapte
1 praf nucşoară rasă
sare
1 lingură pesmet
1 ou pentru uns

Budincă cu spanac şi afumătură - Mod de preparare

Feliile de pâine şi ceafa afumată le tai cubuleţe. Pâinea o pui într-un castron mai mare şi adaugi nucşoara pentru aromă.
pasul 1

Baţi albuşurile spumă tare cu mixerul împreună cu un praf de sare şi le pui la rece ca să nu se lase.
pasul 2

Toci ceapa mărunt şi o căleşti în unt împreună cu ceafa afumată, după care o pui peste pâine. Adaugi şi spanacul rupt bucăţi mici.
pasul 3

Gălbenuşurile împreună cu un praf de sare le baţi cu telul, adăugând apoi laptele treptat. Torni compoziţia în castron şi amesteci.
pasul 4

Torni albuşurile bătute în castron şi amesteci încet de jos în sus. Ungi un vas termorezistent potrivit ca mărime cu unt şi îl tapetezi cu pesmet.
pasul 5

Pui compoziţia în vas şi îl introduci în cuptorul încins pentru 45 de minute la foc potrivit. Cu 15 minute înainte să scoţi vasul din cuptor, baţi un ou şi-l pui deasupra budincii.
pasul 6

Loading...