Budincă de ardei gras şi carne

Dzuvec jpeg

Gustos, apetisant şi...mmmmm...ce aromă! Te invităm la o delicioasă budincă!

Dificultate mică Preparare 105' Pentru 4 porţii

Ingrediente

500 g pulpă de porc

1 ceapă

4 ardei graşi galbeni şi roşii

4 roşii

250 g cartofi

ulei

2 ouă

sare

piper

100 g orez fiert

100 ml smântână

1 lingură pătrunjel verde tocat

Mod de preparare

Speli carnea, o usuci cu prosoape absorbante şi o tai cubuleţe mici. Tai ceapa julien, ardeii îi tai bucăţi mici, roşiile le tai în opt, iar cartofii în cuburi.

Căleşti ceapa în 3-4 linguri de ulei încins, adaugi carnea, laşi să se rumenească, după care pui ardeii graşi, roşiile şi cartofii. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, acoperi cu apă şi

laşi până când legumele şi carnea se înmoaie. Dai cratiţa de pe foc, adaugi orezul fiert şi amesteci.

Pui compoziţia într-un vas termorezistent uns şi tapetat, torni deasupra smântâna bătută cu ouăle, presari cu pătrunjel verde şi îl introduci în cuptorul încins la 180° C pentru 15 minute. O

serveşti caldă.

sursa foto: Profimedia