Gustos, apetisant şi...mmmmm...ce aromă! Te invităm la o delicioasă budincă!

Dificultate mică
Preparare 105'
Pentru 4 porţii

Ingrediente

500 g pulpă de porc
1 ceapă
4 ardei graşi galbeni şi roşii
4 roşii
250 g cartofi
ulei
2 ouă
sare
piper
100 g orez fiert
100 ml smântână
1 lingură pătrunjel verde tocat

Mod de preparare

Speli carnea, o usuci cu prosoape absorbante şi o tai cubuleţe mici. Tai ceapa julien, ardeii îi tai bucăţi mici, roşiile le tai în opt, iar cartofii în cuburi.

Căleşti ceapa în 3-4 linguri de ulei încins, adaugi carnea, laşi să se rumenească, după care pui ardeii graşi, roşiile şi cartofii. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, acoperi cu apă şi
laşi până când legumele şi carnea se înmoaie. Dai cratiţa de pe foc, adaugi orezul fiert şi amesteci.

Pui compoziţia într-un vas termorezistent uns şi tapetat, torni deasupra smântâna bătută cu ouăle, presari cu pătrunjel verde şi îl introduci în cuptorul încins la 180° C pentru 15 minute. O
serveşti caldă.

sursa foto: Profimedia

Loading...