Am primit această reţetă de la cititorul noastru, Nagy Florin, din Gherla, jud. Cluj. Îi mulţumim cu această ocazie. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa [email protected]!

Ingrediente:

700 ml lapte
1 plic zahăr vanilat
1 baton de scorţişoară
125 gr. unt
160 gr. zahăr
180 gr. orez cu bob rotund
2 ouă

Mod de preparare:

Se fierbe laptele împreună cu batonul de scorţişoară şi cu zahărul vanilat.
Se adaugă untul, 50 gr. zahăr şi orezul. Se fierbe 20 minute şi se amestecă din când în când.

Se preîncălzeşte cuptorul la 180 grade celsius.

Zahărul rămas se caramelizează într-o tavă . Se acoperă uniform fundul tăvii şi peretii.
După ce a fiert, orezul se amestecă cu ouale. Se pune compoziţia de orez în tavă cu zahărul ars şi se coace în cuptor circa 40 minute.

Loading...