Această budincă de orez poate fi servită atât la desert, cât şi ca o gustare sănătoasă. Reţeta este fără gluten, iar în funcţie de laptele pe care îl foloseşti (de orez, de exemplu), vei obţine un preparat ideal pentru cei cu intoleranţă la lactoză. Dacă sistemul tău digestiv îţi permite, poţi să foloseşti lapte de vacă.

Ingrediente (2 porţii)

300 g prune mari
500 ml lapte de orez sau lapte de văcuţă
120 g orez cu bobul scurt
esenţă de vanilie sau 1/2 păstaie de vanilie
80 ml suc de prune
80 ml vin roşu (dacă ai vin de Porto, este perfect)
80 g zahăr
1 baton de scorţişoară
scorţişoară pudră, pentru decorat

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 grade Celsius. Tai prunele mari în două, scoţi sâmburii şi tai jumătăţile în felii griase. Pui prunele tăiate într-o tavă de copt.

pasul1

Combini sucul de prune cu vinul de Porto şi zahărul, într-un bol mic. Adaugi batonul de scorţişoară.

pasul2

Torni amestecul şi îl distribui în mod egal peste prune, în tavă. Dai prunele bine prin sos şi le laşi la cuptor, după ce l-ai încins bine, la 200 de grade Celsius, timp de aproape 30 de minute.

pasul3

Fierbi laptele (de orez sau de vacă) într-o oală. Adaugi orezul şi esenţa de vanilie (ori seminţele din păstaie). Fierbi laptele şi orezul 30 de minute şi amesteci din când în când.

pasul4

Serveşti budinca de orez şi prunele coapte cât ingredientele sunt calde încă şi presari un praf de scorţişoară peste ele.

Sursa: kitchenstories.io.

Loading...
Evaluează articolul