Pentru o masă deosebită, în cazul în care ai oaspeţi, poţi preapara acest sufleu de surimi.

Ingrediente

100 g unt
1 linguriţă curry
50 g făină
30 ml lapte
30 ml smântână
1 legătură ceapă verde
200 g surimi
3 ouă
1 praf de sare
1 praf piper alb
unt
pesmet

Mod de preparare

Într-o tigaie încinsă se pune untul la topit. Se adaugă curry şi se căleşte puţin. Se adaugă făina cernută, se amestecă şi se lasă pe foc două minute, amestecând continuu cu telul.
sufleu surimi

Se adaugă laptele şi smântâna, se amestecă continuu şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până se îngroaşă. Se dă să se răcească.
sufleu surimi

Se taie ceapa mărunt, surimii bucăţi mici şi se adaugă în sos. Gălbenuşurile se pun în sos şi se amestecă totul foarte bine.
sufleu surimi

Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se încorporează uşor albuşurile bătute spumă tare, amestecând de jos în sus.
sufleu surimi

Se ung trei castronele cu unt şi se tapetează cu pesmet. Se umplu cu amestecul cu surimi, se aşază pe o tavă şi se introduc la cuptor pentru 25-30 de minute, la foc mic. Se servesc imediat.
sufleu surimi

Loading...
Evaluează articolul