Ca să fii sigură că mazărea este proaspătă, ai grijă ca păstăile să fie de un verde deschis la culoare şi catifelate la atingere. Nu alege boabe de mazăre mari, ci medii, deoarece aceastea vor fierbe mai repede. Dacă ai cumpărat mai multă mazăre decât ai nevoie, pune boabele la frigider într-o pungă de plastic închisă ermetic.

Ingrediente:

300 g mazăre
100 g unt, moale
4 ouă
50 g făină
50 g caşcaval ras
1 lingură de unt pentru uns tava
sare
piper

Mod de preparare:

Fierbi mazărea timp de 15 minute şi o laşi la scurs.

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi gălbenuşurile împreună cu untul moale şi cu făina. Albuşurile le baţi spumă tare şi le torni împrenă cu gălbenuşurile peste mazărea fiartă. Amesteci uşor combinaţia şi potriveşti de sare şi piper.

Tapetezi tava şi torni compoziţia. Prsari deasupra caşcavalul şi dai la cuptor până când se gratinează frumos budinca.

Loading...