O ceaşcă medie de caise proaspete sau uscate acoperă în medie 13% din necesarul zilnic de fier recomandat. Noi rwcomandăm această reţetă dobrogeană de caise în aluat, pe care am cules-o dintr-o gospodărie de pe malul Dunării.

Caise în aluat. Reţetă dobrogeană - Ingrediente

Pentru aluat
600 g făină
100 g zahăr
100 g unt
1 pacheţel zahăr vanilat
2 ouă
40 g drojdie
250 ml lapte dulce
1 praf de sare

Pentru umplutură
300 g caise bine coapte
3 linguri zahăr pudră
ulei pentru prăjit

Caise în aluat. Reţetă dobrogeană - Cum se prepară

Se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr, 2 linguri de lapte călduţ şi puţină făină. Se prepară o maia care se lasă la dospit circa 20 de minute, la loc cald.Se amestecă restul ingredientelor într-un castron mare, se adaugă maiaua dospită şi se frământă până se obţine un aluat omogen şi elastic. Se lasă la crescut circa 30 de minute.Între timp, se spală caisele, se usucă bine cu prosoape absorbante, se taie în două, se scot sâmburii, se pudrează cu puţin zahăr şi se lasă să stea circa 15 minute.Se întinde aluatul în foaie, se taie în pătrate cu latura de 7-8 cm, se aşază câte o jumătate de caisă în mijlocul fiecărui pătrat, se strâng laturile în jurul caisei şi se turteşte dându-i-se forma unui papanaş. Se rumenesc în ulei bine încins. Caisele în aluat preparate după o reţetă dobrogeană, se servesc ca atare sau pudrate cu zahăr aromatizat cu vanilie.

Loading...