Un aperitiv ideal pentru zile de naştere, seri în familie sau musafiri pe nepusă masă. Este o reţetă  pe care o poţi face atât cu cârnăciori de orice fel, cât şi cu crenvurşti sau chiar cu felii de şuncă şi caşcaval. Puteţi folosi cârnaţi de bere sau cabanoşi. Mai mult, poţi dubla ingredientele pentru aluat astfel încât să ai mereu în congelator în caz de urgenţă. 


  • Pregătire:10 min
  • Gătire:30min
  • Timp total:40 min
  • Categorie:patiserie, aluat
Ingrediente

500 g făină

300 ml apă rece

sare

500 g unt rece

30 de cârnăciori de bere

sare

1 ou

Mod de preparare

Făina se amestecă cu apa rece şi sarea, iar în mijlocul ei, pe un blat de lucru, se formează o gaură în care se adaugă apa. Se frământă până se dezlipeşte de mâini şi se pune la rece. Pentru o oră sau doua.

Se scoate din frigider şi se întinde cu făcăleţul, se adaugă untul rece, apoi se împachetează şi se ăntinde cu sucitorul uşor. Se dă din nou la rece până ce e gata să fie folosit.

Aluatul se întinde şi se taie în pătrăţele în care se aşează câte un cârnat apoi se înveleşte, se unge cu oul bătut şi se presară cu sare.

Se dă la cuptor şi când aluatul e rumen, se scoate şi se serveşte.

Loading...