Cârnaţi afumaţi, reţeta tradiţională

carnati afumati jpeg

În această perioadă, când carnea de porc este la mare căutare, prepară-le celor dragi aceşti cârnaţi afumaţi şi uscaţi, după o reţetă tradiţională.

Cârnaţi afumaţi - Ingrediente

2 kg carne de porc 2 kg carne tocată de vită 1 kg slănină 4 linguri (rase) sare piper negru măcinat, după gust usturoi tocat, după gust boia iute, după gust 460 ml apă caldă maţe subţiri de porc

Cârnaţi afumaţi - Mod de preparare

Cureţi carnea de pieliţe şi o dai prin maşina de tocat de două ori. Amesteci carnea de porc cu cea de vită, o condimentezi cu sare şi piper, adaugi usturoiul tocat, boiaua şi torni apa călduţă. Frămânţi amestecul într-un vas mai mare şi umpli cârnaţii folosind maşina de tocat. Legi maţele de porc la un capăt, ca să nu iasă umplutura în timp ce îi faci. Când ai umplut toate maţele, aşezi cârnaţii pe un băţ gros, îl agăţi cât mai sus şi îi laşi să se zvânte câteva zile, după care îi pui la fum rece, în afumătoare. Sursa: „Sosuri, dressinguri şi condimente“, colecţia Maria Cristea Şoimu, Mara Books & Publishing.

Paste cu mozzarella şi cârnaţi

Paste cu mozzarella şi cârnaţi

Reţeta celor mai buni cârnaţi de pustă din Banat. Care sunt ingredientele care-i transformă într-un deliciu culinar

Reţeta celor mai buni cârnaţi de pustă din Banat. Care sunt ingredientele care-i transformă într-un deliciu culinar

Cârnaţi cu mazăre şi ceapă

Cârnaţi cu mazăre şi ceapă