Medicii ne recomandă reţete care au un conţinut cât mai scăzut de sodiu la o porţie. Aşadar, dacă vrei să îţi menţii inima sănătoasă, încearcă această reţetă de cartofi crocanţi fără sare.

Ingrediente (2 porţii)

2 cartofi potriviţi
spray pentru gătit
1 lingură de rozmarin proaspăt tocat
1 praf piper negru măcinat

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Speli cartofii şi îi înţepi cu o furculiţă. Îi aşezi în cuptor, într-o tavă, şi îi coci până se rumenesc, aproape 1 oră.

Tai cartofii în două – cu grijă, deoarece sunt fierbinţi – şi le scoţi pulpa, lăsând un strat de ½ cm din miezul cartofilor pe coajă.

Pulverizezi spray pentru gătit sau pui puţin ulei de măsline în fiecare coajă de cartofi. Pui rozmarin şi piper, apăsând uşor. Dai cojile de cartofi din nou la cuptor, între 5 şi 10 minute. Serveşti imediat.

Sursa: www.mayoclinic.org, foto www.taste.com.au/

Salată cu spanac, nuci şi afine (inimă sănătoasă)

Salată de avocado cu piept de pui şi migdale (inimă sănătoasă)

Salată de roşii cu mozzarella (boli de inimă)

Somon marinat cu coriandru (inimă sănătoasă)

Cârnaţi de pui cu cartofi (inimă)

Loading...
Evaluează articolul