Nu-i aşa că vă plouă în gură? Nu mai pierde vremea şi pregăteşte şi tu o porţie zdravănă de cartofi gratinaţi!

Ce ai nevoie

7-8 cartofi
2 căţei usturoi
100 ml smântână
2 ouă
3 linguri ulei de măsline
1 linguriţă muştar
2 linguri ceapă verde, tocată fin
pătrunjel verde
sare
piper

Cum se prepară

Se spală cartofii bine sub jet de apă rece, se fierb în apă cu sare, se scurg şi se curăţă de coajă, apoi se taie rondele subţiri.Se unge un vas termorezistent cu ulei, se aşază feliile de cartofi în straturi, presărând printre ei usturoiul zdrobit, ceapa verde tocată fin, sare, piper, după gust.Ultimul strat de cartofi se stropeşte cu ulei şi se acoperă cu smântâna bătută cu muştar şi ouăle, apoi se introduce vasul în cuptorul bine încins pentru circa 40 de minute. Se servesc calzi, garnisiţi cu pătrunjel verde.

Loading...