Un preparat apetisant şi uşor de pregătit, cartofii gratinaţi cu şuncă şi caşcaval te vor cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

4 linguri unt
1 ceapă tocată
2 căţei de usturoi zdrobiţi
40 g făină
700 ml lapte
200 g caşcaval ras
900 g cartofi feliaţi subţire
450 g şuncă cubuleţe
pătrunjel tocat, după gust
sare
piper

Mod de preparare – Cartofi gratinaţi cu şuncă şi caşcaval

Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Sotezi ceapa în untul topit 4-5 minute, amestecând din când în când. Adaugi usturoiul şi mai amesteci 1 minut, până se înmoaie. Încorporezi treptat făina, apoi combini cu laptele, până obţii un sos gros. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci cu caşcavalul până se topeşte.

Aşezi jumătate din cartofi într-o tavă, presari jumătate din cubuleţele de şuncă, apoi torni jumătate din cantitatea de sos. Continui cu încă un strat în acelaşi mod, până se termină toate ingredientele. Acoperi cu folie şi dai la cuptor 45 de minute. Îndepărteză folia şi mai ţii în cuptor încă 20-30 de minute. Serveşti cu pătrunjel.

Sursa http://lovegrowswild.com

Loading...