Iubim cartofii noi şi profităm cât putem de ei şi de gustul lor! Prepară şi tu pentru cină această reţetă de cartofi noi cu brânză la cuptor, o reţetă delicioasă şi foarte uşor de preparat. Combinaţia de gusturi şi arome, proaspăt ieşită din cuptor va fi apogeul unei cine reuşite!

Cartofi noi cu brânză la cuptor - Ingrediente

1.800 g cartofi noi mai mari
250 g brânză tare
5 ouă
50 g unt
500 ml lapte
1 legătură pătrunjel verde
1 vârf de cuţit de chimen
sare
piper

Cartofi noi cu brânză la cuptor - Mod de preparare

Se spală bine cartofii şi se fierb până se înmoaie. Se lasă să se răcească, se curăţă de coajă (dar se pot lăsa şi cu coajă), se taie felii mai groase şi se aşază una după alta (ca în imagine) într-un vas termorezistent uns cu unt. Se bat ouăle cu laptele, chimenul, pătrunjelul verde tocat mărunt, sare şi piper, după gust. Se toarnă amestecul peste cartofi şi se aşază deasupra bucăţele de unt. Se introduce vasul în cuptorul preîncălzit la 180° C până se rumeneşte. Cu cinci minute înainte de finalul coacerii, se presară cartofii cu brânza rasă. Cartofii noi cu brânză la cuptor se servesc calzi, cu salată de legume.

Loading...