Pentru gurmanzi, pentru cei care iubesc carnea şi nu pot trăi fără ea, avem cea mai bună reţetă de cartofi şi carne de porc cu caşcaval la cuptor, un răsfăţ apetisant, pentru prânz ori pentru cină.

Cartofi şi carne de porc cu caşcaval la cuptor - Ce ai nevoie

500 g carne macră de porc
1 dovlecel
2 cartofi mari
200 g caşcaval
1 ceapă potrivită
2 linguri ulei de măsline
2 căţei de usturoi
1 lingură zeamă de lămâie
sare
piper

Cartofi şi carne de porc cu caşcaval la cuptor - Cum se prepară

Cartofii se fierb în coajă, se scurg, se curăţă de coajă şi se taie felii. Carnea se taie cuburi şi se rumenesc, pe toate părţile, în cele două linguri de ulei încins, apoi se scot deoparte şi se păstrează calde.Dovlecelul se taie felii mai groase şi se presară cu sare, piper, după gust, usturoiul zdrobit şi se stropesc cu zeama de lămâie. În uleiul rămas de la carne, se căleşte ceapa tocată mărunt până se înmoaie, se scoate deoparte, apoi se adaugă feliile de dovlecel. Se prăjesc pe ambele feţe, apoi se scot deoparte.Într-un vas termo­rezistent, uns cu ulei, se aşază în straturi felii de dovlecel, ceapă, felii de cartofi, cubuleţe de carne. Se presară deasupra caşcaval ras, apoi vasul se intro­duce în cuptorul bine în­cins pentru circa 20-30 de minute, până când gusturile se întrepătrund şi caşcavalul se topeşte. Se serveşte imediat.

Loading...