Ce afecţiuni poţi trata cu mărar

marar jpeg

Originea acestui zarzavat, atât de intens folosit în bucătăriile din întreaga lume, s-a pierdut în timp. Unii spun că are origini asiatice, în vreme ce alţii susţin că este o plantă descoperită în zona Mediteranei. Cert este că reprezintă un remediu naturist eficient.

Mărarul, cunoscut ştiinţific sub numele de Anethum graveolens, este utilizat în scopuri culinare şi medicinale de sute de ani şi se bucură şi astăzi de un loc binemeritat în topul celor mai apreciate plante cu proprietăţi curative. Atât seminţele, cât şi tulpina şi frunzele pot fi folosite în prepararea remediilor pentru diverse boli. Cu o cantitate importantă de vitamina A şi C, mărarul mai conţine şi acid folic, mangan şi fier, dar şi flavonoizi şi uleiuri volatile.

Ajută digestia

Uleiurile esenţiale prezente în mărar activează secreţia de bilă şi sucurile digestive. Aceste uleiuri stimulează de asemenea mişcarea peristaltismul (mişcarea de contracţie a stomacului şi intestinului, care împinge alimentele prin tubul digestiv), facilitând absorbţia substanţelor nutritive şi preîntâmpinând constipaţia.

Află ce afecţiuni poţi trata cu mărar pe www.clickpentrufemei.ro!

Află ce afecţiuni poţi trata cu mărar pe www.clickpentrufemei.ro!