De la vârsta de 9-10 luni poţi începe să-i dai pâine copilului, fără teama că-l va îngrăşa. Află care sunt cele mai sănătoase sortimente de pâine pentru copilul tău!

Adevărul este că pâinea e un aliment complet, care trebuie consumat cu moderaţie, dar nu trebuie să lipsească din alimentaţia copiilor. Pâinea cea mai sănătoasă este cea făcută în casă sau cea care conţine doar apă, făină şi sare. Toţi nutriţioniştii sunt unanim în favoarea pâinii integrale din grâu, orz, ovăz.

Integrală

Un copil trebuie să consume şi pâine albă şi neagră, însă pâinea integrală este de bază. Aceasta este mai nutritivă deoarece conţine mai mulţi carbohidraţi.

Este şi o bună sursă de proteine, vitamina E, calciu, potasiu, fosfor, fier şi zinc. Combate constipaţia, frecvent întâlnită la copii, iar fibrele alimentare din pâinea integrală reduc nivelul colesterolului din sânge. Este important şi ca pâinea să fie dospită cu maia, nu cu drojdie.

Află ce tipuri de pâine se mai potrivesc copiilor pe clicksanatate.ro.

Loading...