Cel mai bun preparat pe care îl poţi pregăti vara. Coace vinetele pe plită şi le poţi pune la congelator, ca să te bucuri şi iarna de o salată de vinete delicoasă. Există totuşi câteva secrete pe care le poţi aplica pentru ca salata de vinete să îţi iasă extraordinară.

Cea mai bună salată de vinete - Ingrediente

4 vinete
1 lingură maioneză
sare
busuioc
1 ceapă
1 căţel usturoi pisat

Cea mai bună salată de vinete - Mod de preparare

Speli vinetele. Le coci la cuptor sau direct pe flacăra de la aragaz. Dacă le coci în cuptor, trebuie să le înţepi cu furculiţa din loc în loc. Le laşi până se arde coaja. Le cureţi fierbinţi şi le pui la scurs cel puţin două ore.

Tai vinetele mărunt. Evită să le toci cu obiecte de metal! Amesteci cu ceapa tocată fin, sare după gust, usturoiul pisat şi maioneza. Laşi la frigider, apoi poţi servi salata cu pâine prăjită şi roşii şi ornată cu frunze de busuioc.

Loading...