Această tartă cu brânză şi roşii este un aperitiv sau un fel principal de sezon. Foloseşte roşii proaspete, de vară, aromate şi zemoase şi brânza cea mai bună şi cea mai proaspătă care îţi este pe plac. Noi recomandăm una nu foarte sărată, dar la fel de bună poate fi telemeaua sărată de oaie ori de capră.

Cea mai bună tartă cu brânză şi roşii - Ingrediente

1 cartof potrivit
1 linguriţă de unt
125 g telemea de vacă puţin sărată
125 g caşcaval
175 g smântână
3 ouă
1 ceapă albă potrivită
1 lingură făină
sare
piper
oregano
3-4 roşioare
4 feliuţe de mozzarella
boia
boabe coriandru
boabe muştar
busuioc, pentru decor

Cea mai bună tartă cu brânză şi roşii - Mod de preparare

Cureţi cartoful de coajă, îl speli, îl tai în două şi apoi îl fierbi. Îl scurgi şi-l pasezi cu untul. Razi telemeaua de vacă şi caşcavalul. Baţi ouăle spumă şi adaugi brânzeturile rase. Pui cartoful pasat, smântâna şi făina. Amesteci bine pentru omogenizare. Adaugi sare, condimentezi cu piper şi torni compoziţia într-o formă de tartă unsă şi tapetată în prealabil.

Tai roşiile jumătăţi. Cureţi ceapa şi o toci mărunt. Aşezi jumătăţile de roşii în centrul compoziţiei, adaugi feliuţele de mozzarella, presari ceapa tocată, oregano şi boia. Presari cu boabe de coriandru şi de muştar. Crestezi tarta pe margini cu o furculiţă.

Introduci tarta la cuptor circa 40 de minute, până se rumeneşte. În momentul servirii o decorezi cu frunze de busuioc.

Tartă cu brânză de capră

Tartă cu roşii şi ardei

Tartă cu brânză şi ceapă caramelizată

Loading...
Evaluează articolul