Cea mai gustoasă tartă cu brânză şi bacon

tarta branza jpeg

Perfectă pentru micul dejun, dar şi ca gustare uşoară, tarta cu brânză şi bacon nu va rezista prea mult în farfurie.

Ingrediente

1 foaie foitaj

240 ml lapte

5 ouă

sare

piper

4 fâşii bacon, rumenit

120 g brânză rasă sau caşcaval

30 g parmezan ras

250 g spanac, tocat

ceapă verde tocată, după gust

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Aşezi aluatul într-o tavă rotundă, îndepărtând excesul. Întorci marginile spre interior. Într-un bol, baţi ouăle cu laptele, sare şi piper, după gust.

Aşezi baconul tăiat bucăţele, brânza, spanacul şi ceapa verde în tavă. Torni compoziţia cu ou deasupra. Dai la cuptor, 40-50 de minute, sau până ce tarta trece testul cu scobitoarea. Laşi la răcit 5 minute, înainte de servire.

Sursa https://www.31daily.com