Pentru cea mai gustoasă tartă cu brânză şi roşii ai nevoie de ingrediente proaspete. Cumpără dintr-un loc cunoscut brânza de ooi sau de capră penteru această tartă, şi foloseşte una mai sărată.

Cea mai gustoasă tartă cu brânză şi roşii - Ingrediente

500 g făină
170 g unt
150 ml lapte
4 linguri smântână
1 praf de sare

Pentru umplutură
400 g telemea de oi sau de capră
3 ouă
300 g roşii cherry (roşii şi galbene)
1 linguriţă oregano uscat
2 linguri ulei
busuioc proaspăt, pentru servit
câţiva mieji de floarea-soarelui
sare
piper

Cea mai gustoasă tartă cu brânză şi roşii - Mod de preparare

Amesteci făina cu laptele, smântâna şi praful de sare până se omogenizează compoziţia. Adaugi untul şi frămânţi aluatul, lăsându-l la rece 15 minute. Întinzi o foaie de aluat cu care tapetezi interiorul unei tăvi sau al unei forme de tartă. Înţepi cu furculiţa în mai multe locuri să nu se umfle la copt.

Tai brânza cubuleţe, amesteci cu gălbenuşurile, adăugate pe rând, sare şi piper, după gust, iar la sfârşit pui albuşurile bătute spumă tare. Torni compoziţia peste foaia de tartă şi garniseşti cu roşiile tăiate în jumătate. Deasupra presari oregano, pui frunzuliţe de busuioc, miejii de floarea-soarelui, stropeşti cu ulei şi coci, la foc potrivit, aproximativ 35-40 de minute. Serveşti cât este caldă.

Tartă cu ardei şi măsline

Tartă cu brânză de capră

Tartă cu roşii şi ardei

Loading...