Cea mai simplă negresă de post, cu glazură şi nuci
Să prepari un desert în timpul postului poate fi o adevărată provocare. Această negresă este atât de bună încât nici nu ai crede că din ea lipsesc untul sau ciocolata.;
- Porții: 1 tavă
- Timp total: 1 h
- Pregătire: 15 min
- Gătire: 45 min
- Categorie: desert, de post
Ingrediente
Pentru blat
150 g zahăr
300 ml apă
150 ml ulei
6 linguri cacao
600 g făină
1 esenţă de rom
1 lingură bicarbonat de sodiu
zeama de la 1 lămâie
Pentru glazură:
200 g margarină
100 zahăr
4 linguri cacao
1 esenţă de rom
miez de nucă
Mod de preparare
Amesteci zahărul cu apa şi uleiul. Combini făina cu cacaua şi pui bicarbonatul stins cu zeama de lămâie. Adaugi făina, omogenizezi, apoi pui esenţa de rom. Compoziţia obţinută o torni într‑o tavă tapetată cu făină şi ulei. O ţii la cuptor 30 de minute, la 180 de grade Celsius. Între timp, prepari glazura. Topeşti margarina cu zahărul, esenţa de rom şi cacaua. Ţii vasul pe foc până ce compoziţia se îngroaşă, amestecând continuu.
După ce scoţi prăjitura din cuptor, o laşi să se răcească, torni glazura şi o nivelezi. Ornezi cu miez de nucă.
FOTO: Profimedia