Să prepari un desert în timpul postului poate fi o adevărată provocare. Această negresă este atât de bună încât nici nu ai crede că din ea lipsesc untul sau ciocolata. 


  • Pregătire:15 min
  • Porții:1 tavă
  • Gătire:45 min
  • Timp total:1 h
  • Categorie:desert, de post
Ingrediente

Pentru blat

150 g zahăr

300 ml apă

150 ml ulei

 6 linguri cacao

 600 g făină

 1 esenţă de rom

 1 lingură bicarbonat de sodiu

 zeama de la 1 lămâie

 

Pentru glazură:

 200 g margarină

100 zahăr

 4 linguri cacao

 1 esenţă de rom

 miez de nucă

 

Mod de preparare

Amesteci zahărul cu apa şi uleiul. Combini făina cu cacaua şi pui bicarbonatul stins cu zeama de lămâie. Adaugi făina, omogenizezi, apoi pui esenţa de rom. Compoziţia obţinută o torni într‑o tavă tapetată cu făină şi ulei. O ţii la cuptor 30 de minute, la 180 de grade Celsius. Între timp, prepari glazura. Topeşti margarina cu zahărul, esenţa de rom şi cacaua. Ţii vasul pe foc până ce compoziţia se îngroaşă, amestecând continuu.

După ce scoţi prăjitura din cuptor, o laşi să se răcească, torni glazura şi o nivelezi. Ornezi cu miez de nucă.

FOTO: Profimedia

 

Loading...