Cea mai simplă salată de vinete cu ceapă şi pătrunjel
În zilele de post sau chiar la masa festivă la aperitiv, salata de vinete este o bunătate. Şi nu ai nevoie decât de câteva ingrediente pentru a prepara cea mai simplă salată de vinete cu ceapă şi pătrunjel.
Cum se prepară salata de vinete cu ceapă şi pătrunjel
2 vinete
1 dovlecel de mărime potrivită
1 ceapă
7-8 linguri ulei
sare
roşii şi ardei, taiate felii, pentru decor
pătrunjel
De ce ai nevoie pentru salată de vinete cu ceapă şi pătrunjel
Speli vinetele, le ştergi şi le coci la foc iute, apoi le cureţi călduţe şi le laşi la scurs. În timp ce vinetele se coc, speli dovlecelul, îl tai şi îl pui la fiert. După ce s-a înmuiat, îl laşi la scurs.
Toci vinetele împreună cu dovlecelul, pe un tocător de lemn, apoi le freci cu o lingură de lemn. Pui sare şi ulei, şi continui să amesteci până când capătă consistenţa unei paste fine. Separat, cureţi ceapa şi o toci, apoi o amesteci în compoziţie şi dai la frigider.