În zilele de post sau chiar la masa festivă la aperitiv, salata de vinete este o bunătate. Şi nu ai nevoie decât de câteva ingrediente pentru a prepara cea mai simplă salată de vinete cu ceapă şi pătrunjel.

Cum se prepară salata de vinete cu ceapă şi pătrunjel

2 vinete

1 dovlecel de mărime potrivită

1 ceapă

7-8 linguri ulei

sare

roşii şi ardei, taiate felii, pentru decor

pătrunjel

De ce ai nevoie pentru salată de vinete cu ceapă şi pătrunjel

Speli vinetele, le ştergi şi le coci la foc iute, apoi le cureţi călduţe şi le laşi la scurs. În timp ce vinetele se coc, speli dovlecelul, îl tai şi îl pui la fiert. După ce s-a înmuiat, îl laşi la scurs.

Toci vinetele împreună cu dovlecelul, pe un tocător de lemn, apoi le freci cu o lingură de lemn. Pui sare şi ulei, şi continui să amesteci până când capătă consistenţa unei paste fine. Separat, cureţi ceapa şi o toci, apoi o amesteci în compoziţie şi dai la frigider.

Salată de vinete la oţet

Cum faci o salată de ciuperci

Salată de morcovi

Loading...