Ai auzit de supa de ceapă sau de tocăniţa de ceapă, însă ce ai spune dacă ai prepara ceapă gratinată la cuptor? Noi îţi garantăm că este delicioasă.

De ce ai nevoie pentru ceapă gratinată

3 cepe mari

100 g unt

100 g smântână

100 g caşcaval

100 g parmezan ras

200 g biscuiţi săraţi

Cum se face ceapa gratinată

Dai drumul la cuptor. Topeşti untul şi caramelizezi cepele tocate aproximativ 30 de minute, amestecând constant. Pui jumătate din cantitatea de ceapă într-o formă pentru cuptor, torni 50 ml smântână, apoi  adaugi 50 g caşcaval ras, 50 g parmezan şi 100 g biscuiţi sfărâmaţi.

Pui din nou în straturi ingredientele rămase, deasupra fiind un strat de biscuiţi. Dai tava la cuptor 25-30 de minute.

Sursa https://www.gritsandpinecones.com

Loading...
Evaluează articolul