Un pahar cu vin fiert, îmbogăţit cu diverse condimente, reprezintă gustul Crăciunului. Şi este foarte uşor de preparat. Încearcă şi tu reţeta recomandată de cunoscutul bucătar Jamie Oliver.

Cel mai gustos vin fiert cu condimente - Ingrediente

2 clementine
1 lămâie
1 limetă
200 g zahăr pudră
6 cuişoare întregi
1 baton de scorţişoară
3 foi de dafin
1 nucşoară întreagă, pentru ras
1 păstaie de vanilie
2 steluţe de anason
2 sticle de vin roşu

Cel mai gustos vin fiert cu condimente - Mod de preparare

Folosind un curăţător de cartofi, razi bucăţi mari de coajă de la clementine şi de la lămâi. Pui zahărul într-o cratiţă adâncă, la foc mediu, adaugi bucăţile de coajă de la citrice şi storci sucul de la clementine. Adaugi cuişoarele, batonul de scorţişoară şi foile de dafin şi dai nucşoara prin răzătoare de 10-12 ori. Tai păstaia de vanilie în jumătate, pe lungime, şi o adaugi în cratiţă, apoi torni suficient vin roşu cât să acopere zahărul.

Laşi să fiarbă la foc mic până când zahărul s-a dizolvat complet în vinul roşu, apoi laşi să dea în fiert. Ţii cratiţa pe foc, în timp ce compoziţia fierbe vizibil, aproximativ 4-5 minute, până obţii un sirop gros şi consistent.

Când siropul este gata, dai flacăra la foc mic şi adaugi anasonul şi restul de vin roşu. Încălzeşti uşor vinul şi după 5 minute, când este cald şi delicios, îl torni în pahare termorezistente şi îl serveşti imediat.

PONT: Este important să faci mai întâi siropul de bază, deoarece zahărul şi condimentele trebuie să fie foarte fierbinţi, pentru a se combina aromele. Dar dacă le încălzeşti prea tare, odată ce ai turnat vinul, vei arde alcoolul.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Loading...
Evaluează articolul