Cele mai bune gogoşi de post

1 gogosi jpg jpeg

Chiar dacă suntem în post, nu trebuie să ne abţinem de la dulciuri. Dacă ai poftă de nişte gogoşi pufoase, te invităm să încerci această reţetă de post delicioasă. p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 36.0px; text-indent: -36.0px; line-height: 15.0px; font: 13.3px Helvetica; color: #26282a; background-color: #ffffff}

  • Porții: 5
  • Timp total: 2h
  • Pregătire: 1h 30
  • Gătire: 30 min
  • Categorie: deserturi

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 250 ml apă călduţă
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 50 ulei
  • 2-3 linguri zahăr
  • 2 fiole esenţă de vanilie
  • 1 praf de sare

li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 15.0px; font: 13.3px Helvetica; color: #26282a; background-color: #ffffff} ul.ul1 {list-style-type: disc}

Mod de preparare

Pentru început, dizolvă drojdia în apa călduţă împreună cu zahărul. Într-un castron mare, combină făina cu sarea. După ce s-a dizolvat drojdia, fă o gaură în centrul făinii şi adaugă amestecul de drojdie, esenţa şi uleiul şi frământă bine. La nevoie, mai adaugă făină sau apă călduţă. După ce ai obţinut un aluat moale şi elastic, unge-l cu ulei şi acoperă-l cu un prosop curat. Lasă-l într-un loc călduţ să crească pentru cel puţin 30 de minute.

După ce a crescut, întinde o foaie pe masa de lucru şi formează cu paharul gogoşile. Lasă-le să crească, acoperite cu un prosop, pentru 20 de minute. Încinge ulei într-o cratiţă şi pune câte 2-3 gogoşi la prăjit. Scoate-le pe un şerveţel absorbant şi pudrează-le cu zahăr. 

li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 15.0px; font: 13.3px Helvetica; color: #26282a; background-color: #ffffff} ul.ul1 {list-style-type: disc}