Aluatul foitaj, în combinaţie cu carnea tocată de porc, reprezintă o variantă câştigătoare atunci când vrei să îi răsfeţi pe cei dragi cu o gustare delicioasă şi rapidă. Însă noi îţi vom divulga două ingrediente pe care probabil nu te-ai gândit să le incluzi în reţeta cu carne tocată: mărul şi prazul. Ei bine, Jamie Oliver a încercat această reţetă şi o recomandă. În doar 30 de minute, te vei bucura de aceste pateuri cu carne de porc.

Cele mai bune pateuri cu carne tocată de porc – Ingrediente

1 praz
1 măr roşu
cimbru verde sau uscat, după gust
500 g carne tocată de porc
½ linguriţă seminţe de muştar
500 g aluat foitaj
1 ou
sare
piper

Cele mai bune pateuri cu carne tocată de porc – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Speli prazul şi îndepărtezi primele foi, apoi îl tai cubuleţe. Speli mărul şi îndepărtezi cutia cu seminţe, apoi îl tai cubuleţe.

Combini carnea tocată de porc cu prazul, mărul, frunzele de cimbru şi seminţele de muştar într-un bol. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, amesteci bine şi dai compoziţia deoparte.

Desfaci aluatul foitaj (care trebuie să aibă o grosime de 1 cm), îl tai în două jumătăţi egale, pe lungime. Pui o cantitate potrivită de carne tocată pe centrul fiecărei bucăţi de aluat şi o întinzi. Ungi marginile cu oul bătut, rulezi şi închizi bine la capete.

Ungi rulourile cu mai mult ou, apoi le tai pe fiecare în 3 bucăţi. Crestezi pateurile, le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le dai la cuptor 20 de minute, până se rumenesc frumos şi capătă o culoare aurie. Când s-au făcut şi carnea este pătrunsă, le serveşti calde sau la temperatura camerei.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Loading...