La mesele festive, invită-i pe cei dragi şi oferă-le o porţie de sarmale cu carne de porc, foarte delicioase şi ispititoare. Îţi va fi greu să le rezişti.

Ingrediente

2 verze murate
1 kg carne de porc tocată
100 g orez
3 cepe
pătrunjel, după gust
1 praz
1-2 linguri ulei
2-3 linguri pastă de roşii
2-3 linguri pastă de ardei
200 ml vin
bulion
sare
piper
cimbru
foi de dafin
2 roşii din bulion
afumătură, după gust

Mod de preparare

Speli varza şi o laşi în apă rece, la desărat. Toci fideluţă foile groase. Speli orezul, tai ceapa, pătrunjelul şi prazul, după ce îi dai deoparte 2-3 foi, le căleşti în ulei încins, adaugi orezul, ţii câteva minute, apoi laşi la răcit. Combini carnea cu verdeaţa tocată, pasta de ardei şi de roşii, cu orezul, un pic de vin, sare, piper şi cimbru.

Umpli foile de varză şi le rulezi. Aranjezi pe fundul vasului câteva frunze şi un strat de varză tocată. Aşezi primul strat de sarmale, un strat de varză tocată, feliuţe de afumătură, pastă de roşii şi de ardei şi repeţi până când termini ingredientele. Ultimul strat să fie de varză tocată. La final, pui foi de dafin şi adaugi felii de roşii din bulion.

Amesteci restul de vin cu bulionul şi îl torni în oală. Acoperi vasul şi pui sarmalele la fiert, la foc mic, câteva ore, apoi le dai la cuptor. Sunt gata când lichidul a scăzut la jumătate.

Reţeta zilei de joi. Sarmale cu păsat, ca pe vremea bunicii

Sarmale cu orez şi ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci, o reţetă tradiţională delicioasă din Maramureş

Loading...