Această gustare sănătoasă trebuie să se regăsească în alimentaţia ta în lunile de toamnă. Pe lângă faptul că sunt delicioase atunci când sunt prăjite, seminţele de dovleac îţi vor aminti, cel mai probabil, de copilărie, mai ales dacă ai petrecut timp cu bunicii la ţară. Încearcă şi tu această reţetă simplă şi vei descoperi savoarea seminţelor de dovleac prăjite.

Ingrediente

130 g seminţe de dovleac
1 ½ linguriţe ulei de măsline
½ linguriţă usturoi pudră
½ linguriţă piper cayenne
¼ linguriţă sare
¼ linguriţă boia
hârtie de copt

Mod de preparare

Speli seminţele de dovleac, ca să scapi de resturile de pulpă. Le dai prin uleiul de măsline şi apoi le amesteci cu restul condimentelor. După ce s-au acoperit în mod uniform, le aşezi într-o tavă de copt, pe o foaie de hârtie pergament. Dai tava la cuptorul încins, 40 de minute. La jumătatea intervalului de timp, scoţi tava, amesteci seminţele ca să le întorci şi pe partea cealaltă şi le mai laşi la cuptor. Când sunt gata, le laşi să se răcească şi apoi le serveşti ca atare.

Sursa + foto: beautyandbeard.blogspot.com

Gogoşi cu dovleac

Cea mai bună supă-cremă de dovleac şi morcovi

Dovleac la cuptor, cu varză de Bruxelles şi ceapă

Tartă cu dovleac şi ciocolată albă

Loading...