Mulţi prichindei sunt mofturoşi când le dăm să mănânce cereale şi de aceea ne-am gândit să le preparăm câteva deserturi care au ca ingredient principal cerealele. Vor fi încântaţi şi te vor pune mereu să le pregăteşti.

Preparare: 1 h 30 minute
Dificultate: mică
8 porţii

Ingrediente

1 cană zahăr brun
100 g unt nesărat
½ cană unt de arahide
1 ½ cană făină
1 linguriţă sare
½ linguriţă bicarbonat de sodiu
1 cană cu cereale
1/3 cană apă
1 borcan mic gem de căpşuni
unt pentru uns tava

Preparare

1. Într-un bol, mixezi la viteză mare untul nesărat cu untul de arahide şi cu zahărul brun până devin spumă. Adaugi făina cernută cu bicarbonatul de sodiu, sarea şi mixezi la viteză mică până se omogenizează. La final adaugi apa, mixând continuu, iar apoi încorporezi cerealele, dar de această dată cu o lingură.

2. Împarţi compoziţia în două. O parte o aşezi pe fundul unei tăvi mici unse cu unt, apăsând cu mâna ca să se formeze un blat şi întinzi gemul deasupra. Iei bucăţi din restul de compoziţie, le aplatizezi între mâini şi le aşezi deasupra gemului. Trebuie să umpli toate spaţiile care se formează cu aluat. Trebuie la final să iasă un blat.

3. Introduci prăjitura în cuptorul preîncălzit până se rumeneşte frumos deasupra. Nu trebuie să o coci foarte mult, pentru că se întăreşte foarte tare. O tai caldă pătrăţele sau batoane, după preferinţă.

sursa foto: Stockfood

Loading...