Doamna Elena Negoescu din Mioveni, judeţul Argeş, ne-a trimis o reţetă delicioasă de chec bicolor, foarte uşor de preparat.

De ce ai nevoie pentru chec bicolor

200 ml apă minerală

200 g făină

3 linguri fulgi de cocos

100 g zahăr

50 ml ulei

1 praf de copt

1 pliculeţ zahar vanilat

esenţă de rom, după gust

3 linguri cacao

2 linguri dulceaţă vişine

1 praf de curcuma

fulgi de cocos, pentru decor

zahăr pudră, pentru decor

 

Cum se prepară checul bicolor

Amesteci apa cu uleiul şi cu zahărul până se topeşte, apoi adaugi făina cu

praful de copt, mixând continuu. Încorporezi pe rând dulceaţa, esenţă de rom,

după gust, zahărul vanilat şi fulgii de cocos. Împarţi compoziţia în două şi în

jumătate din ea omogenizezi cacaua, iar în cealaltă curcuma. Răstorni, într-o tavă

tapetată, aluatul galben şi peste ele pe cel de cacao.

 

Dai tava la cuptorul încins şi ţii până trece testul scobitorii. Decorezi checul cu zahăr pudră şi cu fulgi de cocos, după gust.

Loading...