Perfect pentru o zi rece, acest chec cu fructe confiate necesita ceva mai mult timp de preparare, dar rezultatul merită.

Ingrediente (1 tavă)

300 g făină
3 linguriţe praf de copt
200 g unt
150 g zahăr
4 ouă
150 g stafide
100 g caise uscate
100 g prune uscate
150 g miez de nucă

Pentru topping
200 g ciocolată
150 ml smântână dulce pentru frişcă

Mod de preparare

Pentru început, hidratezi fructele uscate 15 minute în apă clocotită. Separat, amesteci untul moale cu zahărul şi ouăle şi mixezi până se încorporează toate ingredientele. La această compoziţie adaugi fructele uscate tăiate cubuleţe şi miezul de nucă sfărâmat. La final pui făina şi praful de copt. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptor 50 de minute.

Între timp, topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o amesteci cu smântâna dulce. Când checul este gata şi s-a răcit puţin, torni peste el ciocolata topită şi-l laşi să se răcească.

Loading...