Atunci când îţi inviţi prietenele la o cafea, serveşte-le un desert sofisticat şi delicios, precum acest chec glazurat cu lavandă. Aromele florale sunt subtile, iar o feliuţă din acest chec le va cuceri.

Ingrediente

190 g făină
2 linguriţe praf de copt
½ linguriţă sare
113 g unt
225 g zahăr
2 linguri coajă rasă de lămâie
2 linguri lavandă uscată (tocată fin, plus mai mult pentru ornat)
3 ouă
150 g iaurt grecesc
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 linguri zeamă de lămâie
unt, pentru uns tava

Pentru glazură

3 linguri zeamă de lămâie
125 g zahăr pudră
½ păstaie de vanilie (despicată, pentru a extrage bobiţele parfumate)

Mod de preparare

Pregăteşti untul, ouăle şi iaurtul, ca să fie la temperatura camerei. Încingi cuptorul. Ungi cu unt o tavă de chec şi o tapetezi cu hârtie de copt, suficient de mare ca să acopere marginile tăvii.

Amesteci făina, praful de copt şi sarea şi dai deoparte. Baţi spumă untul, apoi adaugi zahărul, coaja de lămâie şi lavanda tocată. Baţi până când capătă o consistenţă uşoară şi se omogenizează, apoi adaugi ouăle, unul câte unul.

Într-un bol, combini iaurtul cu 2 linguri de zeamă de lămâie şi cu esenţa de vanilie. Încorporezi jumătate din cantitatea de ingrediente uscate în compoziţia de unt, apoi adaugi iaurtul. Presari făina rămasă şi amesteci ca să se combine toate ingredientele.

Torni aluatul în forma de chec şi îl dai la cuptor 35 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Îl laşi să se răcească în tavă 15 minute, înainte de a-l răsturna din ea, apoi îl laşi să se răcească complet.

Între timp, amesteci zahărul pudră cu zeama de lămâie şi vanilia (păstaia desfăcută), până la omogenizare. Torni glazura peste checul răcit, presari mugurii de lavandă uscată şi laşi să se întărească. Feliezi checul şi îl serveşti.

Sursa + foto: kitchenstories.io

Chec cu alune de pădure

Chec cu portocale

Chec marmorat cu lapte bătut

Loading...