Simplu de preparat, checul cu nucă şi glazură de ciocolată poate fi chiar desertul pe care îl poţi prepara azi. Dacă aşezi alături o cană de ceai cald sau o ceaşcă de cafea este o prăjitură şi mai delicioasă.

Chec cu nucă şi glazură de ciocolată - Ingrediente

6 ouă
250 g zahăr
150 ml apă
150 ml ulei
400 g făină
1 plic praf de copt
100 g miez de nucă
1 fiolă esenţă de vanilie
1 plic glazură de ciocolată pentru decor

Chec cu nucă şi glazură de ciocolată - Mod de preparare

Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul şi se mixează până se obţine o spumă lucioasă. Se încorporează, pe rând, gălbenuşurile bătute cu uleiul, esenţa şi apa, mixând bine ca să se omogenizeze. Se încorporează treptat făina cernută cu praful de copt, nuca tăiată mărunt şi se toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-45 de minute, după care se lasă să se răcească în formă. Se prepară glazura conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se toarnă peste chec. Se lasă la rece circa 30 de minute, ca să se întărească glazura, apoi se taie. După cum ţi-am sugerat şi mai sus, poţi servi checul cu nucă şi glazură de ciocolată cu o cană de ceai sau de cafea.

Loading...