Ingrediente: 500 g dovleac, 220 ml ulei, 2 căni zahăr, 3 ouă, 3 căni făină, 1 linguriţă bicarbonat, 1/3 linguriţă praf de copt, scorţişoară, rom, cuişoare, câteva nuci

Mod de preparare:
Într-un bol mai mare, amesteci zahărul cu uleiul, adaugi, pe rând, ouăle întregi (nu se adaugă următorul până nu se încorporează bine precedentul) şi baţi bine.

Adaugi dovleacul fiert şi scurs de surplusul de apă (poate fi cald sau rece), bicarbonatul, praful de copt, rom, scorţişoară şi cuişoare, după gust. Încorporezi făina şi torni compoziţia în două tăvi de chec tapetate cu hârtie de copt.

Pui deasupra miez de nucă tăiat potrivit de mare. Le introduci în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru circa o oră. Le încerci cu un beţişor dacă sunt coapte, dacă nu, le mai laşi la cuptor.

De la Iuliana Dogaru din Ilfov

Loading...
Evaluează articolul