Niciun desert nu îţi aduce în casă un miros mai delicios decât cel pe care îl au merele şi scorţişoara atunci când sunt în cuptor. Şi pentru că ştim că timpul tău e preţios, am ales să îţi prezentăm un desert rapid, cu puţine ingrediente.


  • Pregătire:10 min
  • Porții:6
  • Gătire:50 min
  • Timp total:1h
  • Categorie:deserturi, chec
Ingrediente

150 g zahăr alb

50 g zahăr brun

200 g smântână

2 ouă

1 linguriţă esenţă de vanilie

400 g făină

2 linguri praf de copt

50 g unt

1 linguriţă scorţişoară

2 mere

 
Mod de preparare

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă.  Combini zahărul alb cu smântâna, ouăle bătute şi esenţa de vanilie. Separat, amesteci făina cu praful de copt. Încorporezi făina în smântână.

Cureţi merele, le îndepărtezi cutia cu seminţe şi le tai cubuleţe. Le amesteci cu untul topit, zahărul brun şi scorţişoara. Pui compoziţia în tavă, iar aşezi pui merele. Amesteci uşor direct în tavă, apoi dai checul la cuptor 40-45 de minute, până când trece testul scobitorii. Îl laşi să se răcească cel puţin 15 minute înainte să-l tai.

Sursa http://cookingwithawallflower.com

Loading...