V-am sugerat de-a lungul timpului diverse reţete de chec cu diverse umpluturi: fie de ciocolată, fie de fructe, fie cu vanilie sau simple. Reţeta de azi de chec pufos cu prune este un adevărat deliciu şi răsfăţ pentru oricine se va bucura fie măcar şi doar de o singură felie.

Chec pufos cu prune - Ce ai nevoie

200 g făină
200 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
6 ouă
3 linguri ulei
300 g prune brumării

Chec pufos cu prune - Mod de preparare

Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul treptat şi se bate în continuare până se obţine o compoziţie ca de bezea. Separat, se freacă gălbenuşurile cu uleiul şi se amestecă delicat cu albuşurile. Se adaugă zahărul vanilat şi făina în ploaie. Se opăresc prunele, se clătesc cu apă rece, se curăţă de pieliţe, se scot sâmburii şi se taie cuburi. Se toarnă jumătate din aluat într-o tavă mare de cozonac (sau două mici de chec) tapetată cu folie specială de copt, se adaugă prune tăvălite prin făină, apoi se toarnă restul aluatului şi se pun deasupra restul prunelor. Se coace în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute.

Loading...