Un desert delicios, răcoritor, ideal pentru zilele de vară. Încearcă şi tu reţeta de cheesecake fără coacere, care nu va rămâne prea mult timp în farfurie!

Ingrediente

Pentru blat

1 kg biscuiţi cu graham

2 linguri zahăr brun

6 linguri unt, topit

1 praf de sare

Pentru umplutură

450 g cremă de brânză, la temperatura camerei

400 ml lapte condensat

2 linguri zeamă de lămâie

1 lingură esenţă de vanilie

fructe, pentru decor

Mod de preparare

Mărunţeşti biscuiţii şi îi dai la blender împreună cu zahărul şi sarea. Încorporezi untul. Aşezi blatul obţinut într-o tavă specială, de preferinţă cu pereţi detaşabili şi presezi cu grijă pe margini. Dai la rece, timp de 10 minute.

Mixezi crema de brânză într-un bol, până devine pufoasă. Adaugi laptele, zeama de lămâie şi esenţa de vanilie, până obţii o compoziţie omogenă, aproximativ 2 minute. Torni umplutura în tavă şi nivelezi. Dai la frigider, timp de 4 ore sau peste noapte. Decorezi cu fructe, dacă vrei.

Sursa http://www.thekitchn.com

Loading...