Cheesecake fără coacere
Un desert delicios, răcoritor, ideal pentru zilele de vară. Încearcă şi tu reţeta de cheesecake fără coacere, care nu va rămâne prea mult timp în farfurie!
Ingrediente
Pentru blat
1 kg biscuiţi cu graham
2 linguri zahăr brun
6 linguri unt, topit
1 praf de sare
Pentru umplutură
450 g cremă de brânză, la temperatura camerei
400 ml lapte condensat
2 linguri zeamă de lămâie
1 lingură esenţă de vanilie
fructe, pentru decor
Mod de preparare
Mărunţeşti biscuiţii şi îi dai la blender împreună cu zahărul şi sarea. Încorporezi untul. Aşezi blatul obţinut într-o tavă specială, de preferinţă cu pereţi detaşabili şi presezi cu grijă pe margini. Dai la rece, timp de 10 minute.
Mixezi crema de brânză într-un bol, până devine pufoasă. Adaugi laptele, zeama de lămâie şi esenţa de vanilie, până obţii o compoziţie omogenă, aproximativ 2 minute. Torni umplutura în tavă şi nivelezi. Dai la frigider, timp de 4 ore sau peste noapte. Decorezi cu fructe, dacă vrei.
Sursa http://www.thekitchn.com