Tocmai prin simplitatea sa, această reţetă de chiftele cu salată de cartofi te ademenşte de fiecare dată când îţi zboară gândul la ea. Iar reţeta trbeui preparată întocmai după recomandările noastre, pentru ca şi gustul său să fie garantat.

Ingrediente

Pentru chiftele
600 g carne tocată (vită şi porc)
1 ceapă tocată
2 linguriţe de muştar
2 felii de pâine
2 ouă
sare
piper
ulei pentru prăjit
frunze de pătrunjel pentru decor

Pentru salată
1 kg cartofi
1 castravete mic
2 fire de ceapă verde

Pentru dressing
3 linguri oţet de vin
3 linguri ulei
sare
piper

Preparare

Amestecă într-un castron carnea tocată, ceapa tăiată fin, muştarul, feliile de pâine înmuiate în apă şi bine stoarse, ouăle, sare şi piper, după gust. Din compoziţia preparată for-
mează chiftele, pe care le prăjeşti pe ambele părţi în uleiul bine încins.Fierbe cartofii cu tot cu coajă în apă cu sare. Scurge apa, curăţă-i şi taie-i felii subţiri. Aşază-i într-un castron, adaugă castra-vetele feliat şi ceapa tăiată rondele. Asezonează cu sosul preparat din ulei, oţet, sare şi piper, după gust. Amestecă uşor pentru a nu se sfărâma ingredientele.Serveşte chiftelele calde, garnisite cu salata de cartofi.

Loading...
Evaluează articolul