Chifteluţele de pui sunt foarte gustoase şi săţioase. Serveşte-le cu o porţie de cartofi natur asezonată cu mărar, pentru un plus de savoare!

Ingrediente
Pentru chifteluţe:
400 g piept de pui, tocat
2 ouă
50 g pesmet
sare
piper
făină
ulei, pentru prăjit
Pentru cartofii natur:
8 cartofi noi
apă
sare
piper
1 lingură unt
mărar tocat
Pentru sos:
½ cană vin alb sec
1 ceapă tăiată fin
1 cană smântână grasă
2 linguri
muştar
2 linguri boabe de muştar
100 g mazăre sotată
1 lingură mărar
tocat
sare
piper

Mod de preparare

Pentru chifteluţe, amesteci carnea tocată cu ouăle şi pesmetul, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi frămânţi compoziţia cu mâinile, până la omogenizare. Formezi chiftele de aceeaşi mărime, le dai prin făină şi le prăjeşti într-o cantitate suficientă de ulei, până se rumenesc. Le scoţi pe
hârtie absorbantă şi le laşi să se răcească.

Pentru sos, fierbi vinul alb cu ceapa, la foc mare, până se evaporă lichidul. Reduci flacăra, adaugi smântâna şi fierbi la foc mic până scade sosul. Adaugi muştarul, boabele de muştar, mazărea şi mărarul. Mai ţii pe foc mic 2 minute, ca să se combine aromele. Condimentezi sosul cu sare şi piper, după gust. Dai deoparte, ca să se răcească. Freci cartofii cu sare grunjoasă, îi speli bine şi îi tai jumătăţi sau sferturi. Îi pui într-un vas cu apă şi puţină sare şi îi fierbi 15 minute până se înmoaie. Scurgi apa şi îi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi untul şi mărar verde, după gust, şi îi serveşti cu chifteluţe şi cu sos cald.

Loading...