Nepretenţioase, dar foarte foarte gustoase, prăjiturile de casă ne trezesc amintiri dragi din bucătăria mamei sau a bunicii. Cu siguranţă ciocolata de casă e printre ele.

 

Ingrediente

100 g unt 82% grăsime

300 g lapte praf

60 g cacao

250 g zahăr

100 g miez de nucă

2 plicuri zahăr vanilat

100 ml apă

1 esenţă rom, opţional

Rumeneşti nucile în cuptor, 12 minute, la 160 °C, le scoţi şi le dai deoparte. Combini laptele praf cu cacaua şi le cerni împreună într-un castron adânc.

Pui la fiert apa, zahărul şi zahărul vanilat, la foc mediu, fără să amesteci. După ce dă în clocot, reduci focul şi laşi să fiarbă 3-4 minute, până se îngroaşă siropul. Iei de pe foc, pui untul tăiat cubuleţe şi omogenizezi. Dacă doreşti, adaugi esenţă de rom. Torni amestecul lichid în castron, adaugi miezul de nucă şi amesteci din nou energic, până obţii o pastă.

Tapetezi cu folie alimentară o tavă cu pereţii înalţi, pui ciocolata, nivelezi, o acoperi cu ală peliculă de folie şi o dai la frigider 8-10 ore înainte de servire.

FOTO Shutterstock

 

Loading...