Ciorbă de lobodă

ciorbă lobodă jpeg

Fiindcă a venit primăvară cu verdeţurile ei binevenite, hai să găteşti o ciorbiţă de lobodă!

De ce ai nevoie ca să prepari ciorbă de lobodă:

2 l apă

1 ceapă tocată

1 morcov dat pe răzătoare

110 g orez

2 linguri ulei

4 legături de lobodă

1 ceaşcă pastă de tomate

1 cană de borş

1 legătură de pătrunjel

sare, după gust

Cum găteşti ciorbă de lobodă

Încălzeşti uleiul într-o oală, căleşti uşor ceapa şi morcovul până se înmoiaie. Adaugi apa şi orezul, acoperi cu capacul şi laşi să fiarbă circa 15-20 minute. Tai loboda şi o pui în ciorbă cu pasta de tomate şi mai laşi să fiarbă încă 5 minute. Asezonezi după gust. Încălzeşti borşul pe într-o crăticioară, apoi îl torni în ciorbă, presari pătrunjelul tocat şi iei de pe foc.

Sursa: https://www.honestplates.com

https://www.honestplates.com