Ciorbă de lobodă
Fiindcă a venit primăvară cu verdeţurile ei binevenite, hai să găteşti o ciorbiţă de lobodă!
De ce ai nevoie ca să prepari ciorbă de lobodă:
2 l apă
1 ceapă tocată
1 morcov dat pe răzătoare
110 g orez
2 linguri ulei
4 legături de lobodă
1 ceaşcă pastă de tomate
1 cană de borş
1 legătură de pătrunjel
sare, după gust
Cum găteşti ciorbă de lobodă
Încălzeşti uleiul într-o oală, căleşti uşor ceapa şi morcovul până se înmoiaie. Adaugi apa şi orezul, acoperi cu capacul şi laşi să fiarbă circa 15-20 minute. Tai loboda şi o pui în ciorbă cu pasta de tomate şi mai laşi să fiarbă încă 5 minute. Asezonezi după gust. Încălzeşti borşul pe într-o crăticioară, apoi îl torni în ciorbă, presari pătrunjelul tocat şi iei de pe foc.
Sursa: https://www.honestplates.com