Fără carne, dar cu un gust desăvârşit, ciorba de varză cu sfeclă roşie este perfectă dacă vrei o gustare răcoritoare şi delicioasă. În plus, se prepară rapid şi are un grad de dificultate redus.

Ingrediente Ciorbă de varză cu sfeclă roşie

  • 300 g varză acră
  • 2 sfecle roşii
  • 250 g carne afumată
  • 1 ceapă
  • 1 morcov 
  • 1 ardei capia
  • 1-2 linguri ulei
  • 3 cartofi
  • 2 căţei usturoi  sare
  • piper
  • 300 ml zeamă de varză
  • verdeaţă
  • smântână

Mod de preparare Ciorbă de varză cu sfeclă roşie

1 Tai varza fin şi o storci. Pui carnea tăiată cubuleţe în 3-4 litri de apă, spumuieşti de câte ori este cazul şi o fierbi la foc domol.

2 Între timp, speli şi tai restul legumelor, iar sfecla o dai prin răzătoare. Le adaugi în oală împreună cu varza, mai puţin sfecla, şi le laşi până se înmoaie. Adaugi sfecla, torni zeama de varză şi le mai fierbi 20 de minute. Potriveşti gustul de sare şi piper.

3 Serveşti ciorba presărată cu verdeaţa preferată şi cu smântână, după gust.

Loading...