Surpriza plăcută a unui meniu în familie sunt aceste cotlete de porc cu legume. Nu-i nimic complicat! Carnea trebuie să fie proaspătă, legumele la fel şi din cele mai variate feluri care sunt pe placul tău.

Cotlete de porc cu legume - Ingrediente

8 cotlete de porc
1 linguriţă sare
1/2 linguriţă piper negru măcinat
2-4 linguri ulei
zeama şi coaja de la 1 lămâie
2 dovlecei
2 ardei graşi roşii
2 ardei graşi verzi
3 ardei iuţi
2 mâini busuioc verde
1 legătură cimbru

Cotlete de porc cu legume - Cum se prepară

Asezonezi cotletele cu sare şi piper, torni zeama de lămâie, presari coaja şi laşi acoperite 10 minute. Încingi uleiul într-o tigaie şi prăjeşti cotletele câteva minute pe fiecare parte până se pătrund bine. Le pui într-un vas, acoperi şi dai deoparte.

Speli legumele, elimini cotoarele şi seminţele acolo unde este cazul. Cureţi şi toci ceapa solzişori. Tai felii dovleceii şi ardeii iuţi, fâşii ardeii graşi. Încingi ulei într-o tigaie şi căleşti legumele. Asezonezi cu sare şi piper. Serveşti împreună cu carnea când s-au înmuiat uşor. Ornezi cu frunze de busuioc şi cimbru proaspăt.

Muşchi de porc cu usturoi şi rozmarin

Cotlete de porc în sos de roşii

Cotlet de porc la grătar cu miere şi usturoi

Loading...