Nu ştii ce să mai iei la pachet, tu sau familia ta? Atunci îţi recomandăm această reţetă de covrigi pizza umpluţi cu brânză pe care îi poţi face de seara pentru a doua zi.

Covrigi pizza umpluţi cu brânză 

 

Ingrediente pentru 3 covrigi

 
  • 400 g aluat de pizza cumpărat sau făcut de tine
  • 400 g de brânză mozzarella mărunţită
  • 15 felii de salam pepperoni 
  • sos marinara sau sos de pizza, pentru servire
  • spray de gătit cu ulei vegetal, antiaderent
 

Mod de preparare

 
Preîncălziţi cuptorul la 220° C.
Desfaceţi aluatul şi formaţi un dreptunghi de 38x22 cm. Tăiaţi dreptunghiul pe orizontală în trei fâşii egale.
Întindeţi cu atenţie fiecare fâşie pe lăţime şi lungime.
Presăraţi 100 g de brânză în centrul fiecărei fâşii de aluat. Păstraţi ultima 100 g de brânză pentru mai târziu.
 
Îndoiţi aluatul peste brânză, apăsând pentru a sigila şi rotiţi uşor pentru a crea 3 fâşii de aluat umplute cu brânză.
Acoperiţi o taavă de copt cu hârtie şi pulverizaţi ulei vegetal.
 
 
Pentru a forma covrigii, luaţi o fâşie de aluat, mutaţi-o pe tava de copt, apoi formaţi un cerc cu capetele aluatului din partea de sus. Răsuciţi şi lipiţi capetele aluatului de mijlocul cercului. Repetaţi cu celelalte două făşii.
 
Înfăşuraţi feliile de pepperonii pe covrig, pe margine, apoi presăraţi ceaşca rămasă de brânză. 
Se coc covrigii 14-18 minute până se rumenesc. Serviţi imediat cu sos de pizza. Poftă bună!
 
 
Loading...