Cum să faci aluat pentru orice

aluat jpeg

Ai nevoie de un aluat care să-ţi poată servi la mai multe preparate. Uite reţeta de aluat multifuncţional, moale şi pufos. Ingrediente

1 cană lapte călduţ

2 linguri zahăr

80 g drojdie proaspătă

6 căni făină

3 linguri sare

3 linguri praf de copt

1 iaurt simplu

2 ouă întregi

Mod de preparare

Într-un bol mic, combină laptele călduţ cu zahărul şi drojdia. Lasă-le sa-şi facă efectul. În scurt timp va deveni spumos şi va începe să se extindă.

Amestecă dojdia cu restul ingredientelor într-un bol şi, cu ajutorul unui mixer sau unui robot de bucătărie, amestecă bine. Va trebui să obţii un aluat moale, asemanător celui pentru pizza. Dacă aluatul este prea uscat, adaugă puţin lapte sau apă. Dacă este prea moale, trebuie să adaugi doar puţină făină.

Poţi folosi aluatul imediat şi în ce formă doreşti. Aşteaptă 15-20 de minute, până când aluatul începe să crească şi pune-l în cuptorul încins.

Observaţie

Pune aluatul într-o pungă de plastic, avand grijă sa nu rămână aer în ea după inchidere. Ca să fii sigur mai pune-l într-o altă pungă, pentru eventualitatea în care aluatul creşte prea mult. Păstreză-l în frigider până la 7 zile. De asemenea, se poate congela.

sursa: http://www.kitchennostalgia.com