Dacă îţi place baclavaua, atunci trebuie să prepari şi prăjitura egipteană Revani. Este dulce, însiropată şi cu o aromă uşoară de lămâie.

De ce ai nevoie pentru prăjitură

Pentru prăjitură

350 g făină din grâu dur ( grâu grişat)

200 ml lapte condensat

200 g iaurt

1 lingură praf de copt

½ lingură zeamă de lămâie

2 linguri ulei

coaja de la 1 lămâie

Pentru sirop

300 ml apă

300 g zahăr

1 lingură zeamă de lămâie

fulgi de migdale, pentru decor

fistic, pentru decor

Cum se prepară prăjitura Revani

Pentru sirop, amesteci toate ingredientele, le pui într-o cratiţă pe foc şi amesteci până când se dizolvă zahărul şi se îngroaşă puţin siropul. Îl dai deoparte şi-l laşi la răcorit.

Pentru prăjitură, amesteci laptele condensat cu iaurtul şi uleiul, adaugi făina, praful de copt, coaja şi sucul de lămâie. După ce ai omogenizat, torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până când se rumeneşte pe deasupra.

Torni siropul peste prăjitura caldă şi decorezi cu migdale şi fistic.

Sursa http://honestcooking.com

Loading...