Cum se pregăteau pe vremuri cei mai buni mici: ingredientul care îi face pufoşi

mici jpeg

Neplipsiţi de pe mesele românilor, indiferent de ocazie, tradiţionalii mititei sunt deosebit de gustoşi dacă alegi să-i prepari acasă. Reţeta nu este complicată, însă necesită mare atenţie la pregătire. Reţeta delicioşilor mititei o găsim la Radu Anton Roman, în cartea „Poveştile bucătăriei româneşti“.

„După părerea mea, la care ţin destul de mult, chiar dacă-s subiectiv din când în când, aşa se făceau micii odată, chiar şi-n Muntenia, cu smântână nefermentată. Frişca asta fermenta, micii creşteau şi se făceau pufoşi, având un gust bun şi sănătos. Chimicalele ca bicarbonatul au infectat târziu bietul mic şi i-au bălăcărit prospeţimea şi fineţea naturale“, scria Radu Anton Roman.

Ingrediente:

1 kg carne de vacă (gât, coadă, antricot) 500 g carne porc (pulpă) 1 vârf de cuţit de chimen pisat 1 linguriţă de boia 1 linguriţă de cimbru uscat 1 vârf de cuţit de ienibahar 1 căpăţână de usturoi, sare, piper, după poftă 2 linguri de smântână nefermentată (frişcă) 4 linguri de supă carne

Află cum se prepară micii pe adevarul.ro.

Află cum se prepară micii pe adevarul.ro.