Acum poţi prepara curry vegetal la tine acasă. Este ideal pentru zilele de post sau pentru dietă vegană.

 

 

Ingrediente

1 lingură ghimbi ras

1 morcov, feliat

1 cartof mare

1 ceapă mare, mărunţită

2 căţei usturoi 

1 conopidă mică

1 borcan mazăre

2 linguriţe coriandru pudră

1 lingură pudră curry

1 lingură pudră boia ardei iute

2-3 linguri ulei cocos

sare, după gust

Speli şi cureţi legumele. Într-o tigaie  încingi uleiul de cocos la foc mic şi adaugi ceapa, usturoiul, boiaua, pudra de curry, pudra de coriandru, sarea, ghimbirul ras conopida făcută bucheţele şi mazărea scursă.  Completezi cu apă şi laşi la foc potrivit până ce legumele sunt fierte. Opreşti focul şi serveşti cald. 

 

Găseşti şi alte reţete indiene, dând click pe imaginile de mai jos.

 

Năut cu sos curry şi orez basmati

Reţeta #1: Năut cu sos curry şi orez basmati


Curry cu ouă fierte

Reţeta #2: Curry cu ouă fierte

 

Vită cu curry şi orez cu turmeric

Reţeta #3: Vită cu curry şi orez cu turmeric

 

FOTO: Shutterstock

Loading...